Meny

Meny


Att äta den Eritreanska och Etiopiska nationalrätten Injera är ett socialt och trevligt sätt att äta då maten serveras på ett stort gemensamt fat. Brödet används både till uppläggning och som "bestick" när man äter de smakrika och kryddiga rätter som vårt spännande kök erbjuder.

Förrätter

Sambusa

Friterad smördeg fylld med nötfärs, grön chili, lök och örter

75 kr

Vegetarisk Sambusa

Friterad smördeg fylld med grönsaker, grön chili och örter

75 kr

Huvudrätter

Xaeda Tibsi

Tärnat nötkött satuerat med lök, grön chili och smör serveras i en kryddig sås

160 kr

Keyh Tibsi

Tärnat nötkött sauterat med lök, grön chili och smör servereas i en kryddig sås med berbere

160 kr

Zignie

Tärnat nötkött i het berbere sås

160 kr

Kitfo

Färsk finhackad nötkött smaksatt med mitmita, koseret och smör serveras med Ayib

170 kr

Injera Special

Olika milda och starka smårätter med nöt, kyckling och vegetariska grytor serveras på ett stort gemensamt fat

175 kr

Kulwa med ris

Tärnat nötkött tillagas med lök, kryddsmör, jalapenos och tomater i awazesås serveras med ris

165 kr

Vegetariska Huvudrätter

Xebhli Hamil

Finhackad spenat med lök tillagad i vår unika sås (mild)

150 kr

Shuro

Malda ärtor (shuro) tillagad i en stark berbere sås

150 kr

Timtimo

Linser tillagade med lök i en berbere sås

150 kr

Injera Special Vegetarisk

Olika milda och starka vegetariska smårätter serveras på ett stort gemensamt fat

170 kr

Lunch buffé (mån-fre 11-14)

Buffé

Olika eritreanska och etiopiska rätter erbjuds måndag till fredag mellan 11-15

125 kr